2007 Chrysler 300 intermitent front end vibe

Discussion in 'Newbie Check In!' started by darel, Oct 6, 2017.

  1. darel

    darel New Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    Vehicle:
    Chrysler 300
    Vehicle Yr:
    Gen1 - 2007
    Trim?:
    300
    Color?:
    Steel Blue
    I am a new member, don't know all rules and regulations, user name is Darel H.
    Having problem with 2007 Chrysler 300. front end vibe at about 25mph up to 50mph. then it pretty much quits. changed outer tie rod ends and bearings on both sides. also had tires balanced and rotated. Rotors pads and calipers are in good shape. Still has the vib. any suggestions?
     
  2. jkelly16

    jkelly16 It's Showtime! Administrator Moderator

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    110
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    Clayton, NC
    Vehicle:
    Challenger
    Vehicle Yr:
    Gen1 - 2009
    Color?:
    Custom
    Welcome to the Z from NC! Glad you joined, enjoy the site!
     
  3. RGV06ChryslerTouring

    RGV06ChryslerTouring Member

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    529
    Media:
    1
    Likes Received:
    25
    Gender:
    Male
    Location:
    Rio Grande Valley
    Vehicle:
    300
    Vehicle Yr:
    Gen1 - 2006
    Trim?:
    Touring
    Color?:
    Brilliant Black
    Welcome to the forum!
     
  4. WilsBaby300C

    WilsBaby300C New Member

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    4
    Media:
    3
    Albums:
    1
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    Long Island New York
    Vehicle:
    300C
    Vehicle Yr:
    Gen1 - 2005
    Trim?:
    300C
    Color?:
    Dark Lava Red
    Hey Darel, do you have stock or aftermarket wheels? If aftermarket check your fitment it's supposed to be 5x115 +18 offset also check that the hub bore is exact or you may need hub spacers to center the wheel onto the hub. These issues can cause vibration.
     
  5. darel

    darel New Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    Vehicle:
    Chrysler 300
    Vehicle Yr:
    Gen1 - 2007
    Trim?:
    300
    Color?:
    Steel Blue
    I appreciate your thoughts and help. Ended up taking it in to dealer. It turns out that there is a service bulletin for this type of vibe. The toque converter is going bad. they were able to do a software update that made the vibe allmost nonexistent. the clutches are going out. As a precaution I also had them change the trans fluid. with this update torque converter could last 5 days or 5 years depending on how bad the clutches are worn.
     
  6. Kenneth T Sweeney

    Kenneth T Sweeney New Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    9
    Media:
    5
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Location:
    Kansas City Kansas
    Vehicle:
    300 S
    Vehicle Yr:
    Gen2 - 2012
    Trim?:
    300S
    Color?:
    Brilliant Black
    Check your spindle bearings. Drove a 07 300 limo and it had the same problem, it was the bearings. Good luck
     

Share This Page