Chrysler 300 forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #1
Anyone get that message popup? The shifter lights are out but everything still shifts fine. Weird as hell but what do you expect from an electronic shifter. :(
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi,
I have a 2013 300S, which started giving me the Service Shifter message in my steering wheel console. In fact, it came on while on the freeway going to work and stayed on. I drove it to the dealer and parked it. Could not shift into park and the car would NOT TURN OFF. The start/stop button would say place in park... Anyway, I have no idea how the dealer turned it off. They tested it and stated it had a short and replaced the electronic shifter. All this while I had a rental car for a day. Well they returned my car (with 3 door dings!!!) and said it was all fixed.

A few months later, it started flashing on for a few seconds then off. After a few of these occurrences, I took it to a different dealer (by my house). They kept the car for a week! Finally, the mechanic said it was a faulty connector in the upper and lower shifter. He said it was giving an error code just by wiggling it before changing the connectors. After the change, no more code while wiggling. Very scientific. Anyway, I trusted it and went home. 6 weeks later, its flashing on for a few seconds than going off again. Don't trust anyone now.

Any recommendations?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I just had the same thing happen to me. When I went to leave for work this morning a message comes up that says Service Transmission, Stop Safely, Shut off Engine to Engage Park. It does this everytime I come to a stop, and then when i go to accelerate again it says Service Shifter. Does this now everytime I come to a complete stop in the car. Going to take it back to the dealership tomorrow. Hopefully will get fixed as I just bought this car 3 days ago
 

·
Registered
Joined
·
412 Posts
Ah electronic ! got to hate it has much has you can love it. Nothing is build to last any more. I would expect the 2nd mechanic was right about the connector. The problem is if the power goes on and off, and there's some sensible electronic in the shifter, then it could also cause damage. So both dealer might be correct, has the 1st one didn't look for the cause he simply replace what was broken. The 2nd found the cause but damage might already be done to the new part.

My recommendation is to take it to a specialist in transmission. If they have never seen this before, try an other one.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi,
I have a 2013 300S, which started giving me the Service Shifter message in my steering wheel console. In fact, it came on while on the freeway going to work and stayed on. I drove it to the dealer and parked it. Could not shift into park and the car would NOT TURN OFF. The start/stop button would say place in park... Anyway, I have no idea how the dealer turned it off. They tested it and stated it had a short and replaced the electronic shifter. All this while I had a rental car for a day. Well they returned my car (with 3 door dings!!!) and said it was all fixed.

A few months later, it started flashing on for a few seconds then off. After a few of these occurrences, I took it to a different dealer (by my house). They kept the car for a week! Finally, the mechanic said it was a faulty connector in the upper and lower shifter. He said it was giving an error code just by wiggling it before changing the connectors. After the change, no more code while wiggling. Very scientific. Anyway, I trusted it and went home. 6 weeks later, its flashing on for a few seconds than going off again. Don't trust anyone now.

Any recommendations?
I have the same issue. Couple days now I will see service shifter pop up. I look it up to see if I’m the only one with this issue and came across this. Thank you for sharing this info. Did you ever get it fixed and or what was this solution?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top